Vereniging Tuinrecreatie Veendam
Weer op de Toene
Weersverwachting
Veendam
Meer weer in Veendam
Evenementen
Kalender
mei 2022
MDWDVZZ
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« apr   jun »

Tuinieren

Moestuin beginnen, hoe doe je dat?

Misschien heb je al langer het idee een moestuin aan te leggen, maar hoe begin je eraan? Heb je misschien al eens nagedacht over het kweken van je eigen groente in je moestuin. Sommige mensen zijn geboren met groene vingers, terwijl het tuinieren voor mensen zonder groene vingers een hels karwei kan zijn. Ook als je behoort tot de laatste categorie moet je zeker even verder lezen, want juist een eigen moestuin kan het begin zijn voor de liefde van tuinieren. Want hoe beter jij de tuin onderhoudt, hoe lekkerder je kan eten van jouw eigen geteelde groenten. Dat werkt ongetwijfeld stimulerend om meer tijd door te brengen in jouw moestuin.

Deel het plezier Het is altijd leuk om iets dat je zelf leuk vindt te delen met anderen. Of misschien heb je geen tuin, maar zou je het wel graag willen. Dan is het aan te raden om eens een kijkje te nemen op het tuincomplex van Vereniging Tuinrecreatie Veendam Hier vind je ervaren enthousiaste tuinders bezig in hun tuinen. Deze tuinders willen en kunnen je verder helpen om e.v.t. samen een begin te maken met een eigen tuin.

Met het hele gezin naar de tuin Met het hele gezin naar de tuin is ook een aanrader om samen met hen in de moestuin aan de slag te gaan. Zo kun je je kinderen leren over hoe je groente moet kweken, waar het vandaan komt en hoe je zorgt voor de tuin. Bovendien vinden ze het vast erg lekker om het allemaal te proeven en klaar te maken.

Mogelijkheden op het tuincomplex

Er zijn verschillende mogelijkheden om te kunnen tuinieren.

  • Tuinieren
  • Creatief tuinieren
  • Biologisch tuinieren
  • Starterstuinen
  • Educatieve Jeugdtuinen

Tuinieren

 P1010914 

Tegenwoordig kun je groenten het hele jaar door kopen. In alle supermarkten liggen de vele groenten en fruit keurig voor je uitgestald op de groenteafdeling of zelfs al heel handig voorverpakt in de vriezer. Makkelijker kunnen we het dus niet voor je maken, maar wel leuker (en lekkerder!). Tijd om ons te verdiepen in een eigen moestuin!


Creatief tuinieren

P1020047

Het doel: is het bevorderen van het recreatief tuinieren voor alle leeftijden. Dat wil zeggen door middel van tuinieren je lekker ontspannen in de openlucht en de band tussen mens en natuur te vernieuwen of verstevigen.


Biologisch tuinieren

P1010971

Biologisch tuinieren, is er op gericht om het natuurlijk evenwicht in stand te houden met uitsluitend natuurlijke middelen. Op de tuin laat u de ingebouwde weerstand van de natuur zijn werk doen


Mogelijkheid om bijen te houden 

bijen houden

Bijen maken niet alleen honing. Een bij vliegt van bloem naar bloem. Daarbij neemt zij stuifmeel mee aan haar poten en lijfje. Ze zorgt zij voor bestuiving waardoor de vruchten kunnen groeien

Waar een appel wordt gegeten heeft een bij gezeten.


Starterstuinen

P1020946

Mensen die zich afvragen of tuinieren ook iets voor hun is, krijgen de gelegenheid om voor slechts € 40,- een seizoen te tuinieren op een perceel van ± 50 vierkante meter.


Educatieve Jeugdtuinen Borgerswold

P1020845

Wat is er nu leuker dan buiten zijn, met je handen in de aarde wroeten, zaaien, zorgen en oogsten? Je bent lekker buiten en in beweging, je mag en kunt vies worden, zelf doen en ervaren en ondertussen leer je van alles en nog wat, spelenderwijs.


 Een presentatie wat de mogelijkheden zijn op het tuincomplex.