Vereniging Tuinrecreatie Veendam
Weer op de Toene
Weersverwachting
Veendam
Meer weer in Veendam
Evenementen
Kalender
augustus 2022
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jul   sep »

Starterstuinen

Starterstuinen.

Vereniging Tuinrecreatie Veendam start een project voor startende tuinders. Mensen die zich afvragen of tuinieren ook iets voor hen is, krijgen de gelegenheid om voor slechts € 40,- een seizoen te tuinieren op een perceel van, ± 50 vierkante meter.

De starterstuinen worden gebruiksklaar opgeleverd en er wordt gewerkt aan een constructie waarbij ervaren tuinders vanuit de vereniging met zekere regelmaat beschikbaar zijn voor advies voor wat betreft beplanting, bemesting en wat zich verder aandient.

Vereniging Tuinrecreatie Veendam is gelegen in het prachtige recreatiegebied (Borgerswold) te Veendam. De tuinen liggen naast elkaar achter op het westelijke gedeelte van het complex. In principe mag er alles worden verbouwd, met een paar uitzonderingen: in verband met de jaarlijkse wisseling van de tuinen mogen er geen fruitbomen of fruitstruiken worden geplant.

Voor een schuurtje is geen ruimte, eventueel kan men een lage kist plaatsen voor gereedschap. De tuinen zijn afgebakend maar worden geen omheiningen of hekwerk aangebracht.

Het project loopt van maart t/m november. Daarna dient men de tuin opgeruimd (en schoon) achter te laten. Uiteraard hopen we dat deelnemers zo enthousiast worden dat ze blijven. In overleg wordt dan gezocht naar een definitieve tuin: deze tuinen hebben standaard een grootte van 250 t/m 400 vierkante meter.

Indien u nog vragen heeft en of eens op ons tuincomplex wilt rondkijken dan kunt u contact opnemen met Egbert Hardderingh Tel: 0598621817

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *