Vereniging Tuinrecreatie Veendam
Weer op de Toene
Weersverwachting
Veendam
Meer weer in Veendam
Evenementen
Kalender
juni 2022
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« mei   jul »

Omgevingscommissie

Omgevingscommissie

We willen onze tuinvereniging weer op de kaart zetten en zorgen dat het tuincomplex een betere uitstraling en een mooi aanzien krijgt. Het dient tevens om de veiligheid op ons complex te waarborgen.

Wat betekent dit voor u?
Bij bouwen zonder toestemming kan een huurder gedwongen worden tot afbraak van het gebouwde en terugbrengen in de oude situatie. Het is altijd raadzaam om eerst het bestuur en de omgevingscommissie te raadplegen voordat u begint met bouwen.

Huurders
Voor de huurders geldt een gedoogbeleid. Pas wanneer zij de bebouwing op hun tuin gaan veranderen dienen zij de plannen voor te leggen aan de omgevingscommissie. Uitzonderingen: het huisje/schuurtje en of kas of andere opstallen dienen samen aan de voorgeschreven afmetingen totaal 21 m², op het aan totaal gehuurde grond van de huurder te voldoen. En aan redelijke schoonheidseisen te voldoen en zich, wat het uiterlijk aanzien betreft, aan te passen bij het landschap en/of de omgeving.

Dat kan via onderstaand formulier. De commissie richt zich niet op bestaande situaties die afwijken van de huidige voorschriften.

Nieuwe huurders:
Nieuwe huurders moeten voor het bouwen (of verbouwen) van huisje/schuurtje of kas op hun tuin eerst toestemming krijgen van de omgevingscommissie. Zij dienen hun verzoek schriftelijk in, met tenminste de volgende informatie: afmetingen, materialen en kleur. Het aanvraag formulier omgevingsvergunning kunt u aanvragen bij het centraal e-mail adres.

Aanvraagformulier
Vul het aanvraagformulier (omgevingsvergunning),  in en overhandig het aan één van de commissieleden. Het formulier digitaal sturen mag ook, naar het centrale e-mail adres.

De omgevingscommissie bestaat uit:

Pim Willemse, tuinnummer 90 (Zuid).

Mobiel nummer: 06 304 813 26

Het centrale e-mail adres: secretarisdetoene2020@gmail.com

Het is niet toegestaan om zonder toestemming te gaan bouwen of verbouwen op de tuin (een kas, huisje/schuurtje, koude bak enz.). te plaatsen.

Ook is het niet toegestaan om zonder toestemming bosschage,  te verwijderen in en om de tuin.

Voor meer informatie over bouwen of verbouwen en bosschage verwijderen in en om de tuin zie procedure en bouwvoorschriften.

Hiertoe dient een schriftelijke aanvraag (voorzien van tekening of schets),  te worden ingediend bij de omgevingscommissie van Vereniging Tuinrecreatie Veendam

Pas nadat schriftelijk toestemming is verleend, kan met de bouw – verbouw, bosschage verwijderen begonnen worden.